ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΜΕΤΕΩΡΑ

(Δυνατότητα και διήμερης εκδρομής με κράτηση ξενοδοχείου για μεγαλύτερη άνεση)

 

Στην ιδιωτική σας εκδρομή στα Μετέωρα απολαύστε το πιο εκπληκτικό βραχώδες οικοδόμημα και όλα τα διάσημα μοναστήρια του που είναι χτισμένα στην κορυφή των πανύψηλων βράχων που βρίσκονται μεταξύ ουρανού και γης.
Η λέξη «Μετέωρα» στα ελληνικά σημαίνει πέτρες στον αέρα, το οποίο έχει δώσει τη ρίζα για τη λέξη μετεωρίτης στην αγγλική γλώσσα. Τα Μετέωρα είναι ένα από τα καταπληκτικά γεωλογικά οικοδομήματα που στέκεται πάνω από την Καλαμπάκα, κοντά στην πρώτη άκρη των Χασίων και της Πίνδου. Τα ορθόδοξα μοναστήρια των Μετεώρων, που φαίνονται πάνω από τις βραχώδεις μάζες, αυτή τη στιγμή θεωρούνται ως η δεύτερη πιο ζωτική ένωση με ιστορικά μοναστήρια στην Ελλάδα, μετά το Άγιον Όρος και έχουν καταγραφεί στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς που εγκρίθηκαν από την UNESCO.
Έξι αξιόλογα μοναστήρια μαζί με πολλές αρχαίες εκκλησίες στέκονται στους φυσικούς και σκουρόχρωμους ψαμμιτικούς βράχους των Μετεώρων που εκτείνονται κάθετα προς το ουρανό με υψόμετρο άνω των 300 μ.

 

Αν δεν πάει κανείς στα Μετέωρα, δεν μπορεί να καταλάβει την ομορφιά τους. Είναι μια ομορφιά… ουράνια, ένα ιδιαίτερο τοπίο, που ο επισκέπτης όχι απλά το βλέπει, αλλά το «αισθάνεται», ένα ανεξήγητο γεωλογικό φαινόμενο.

Σύμφωνα με τις επικρατέστερες θεωρίες των γεωλόγων, οι τεράστιοι ογκόλιθοι των Μετεώρων, δημιουργήθηκαν από πέτρες ποταμών και ασβεστολιθικά πετρώματα που για εκατομμύρια χρόνια σωρεύονταν, για να δημιουργήσουν έναν ενιαίο κώνο, σε μια θαλάσσια έκταση που κάλυπτε τότε τη σημερινή Θεσσαλία.

 

Όταν τα νερά αποτραβήχτηκαν στο Αιγαίο και μετά από γεωλογικές μεταβολές αιώνων, το τμήμα αυτό ανυψώθηκε και ο κώνος αποκόπηκε από τη συμπαγή μορφή του κι έτσι δημιουργήθηκαν οι σημερινοί μικρότεροι βράχοι – το ύψος των οποίων φτάνει τα 400 μέτρα.

 

Κατά τη διάρκεια της ιδιωτικής εκδρομής σας απολαύστε με δέος τα μοναδικά Μοναστήρια στα Μετέωρα, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου, αυτό της Μονής Μεγάλου Μετεώρου, την Ιερά Μονή Βαρλαάμ, την Ιερά Μονή Ρουσάνου, το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας και το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου του Αναπαυόμενου. Έπειτα από την περιήγηση στα μοναστήρια μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακό γεύμα στην Καλαμπάκα, με θέα τους πρόποδες των βράχων. Στην επιστροφή μπορείτε να περιηγηθείτε και στα αξιοθέατα των Θερμοπυλών, το θρυλικό τόπο όπου οι γενναίοι Σπαρτιάτες πολέμησαν σκληρά με τον περσικό στρατό με επικεφαλής τον Ξέρξη 480 π.Χ.. Επίσης θα δείτε το αρχαίο μνημείο προς τιμήν του Λεωνίδα που βρίσκεται στο μικρό βουνό περνώντας από την εθνική οδό.

 

Κάντε κράτηση για ιδιωτική εκδρομή  στα Μετέωρα με την Avance Private Tours και απολαύστε άνεση και ασφάλεια άνευ προηγουμένου.

* Όλα τα προγράμματα των ιδιωτικών μας εκδρομών είναι ενδεικτικά και προσαρμόζονται ανάλογα με τις δικές σας επιθυμίες.

**Στην τιμή της ιδιωτικής εκδρομής δεν περιλαμβάνονται οι είσοδοι στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, το γεύμα σας και τα φιλοδωρήματα.
  •   Μεναίχμου 5, Νάυπακτος,30300

  •    Tel: + 30 26340 26250

  •    Fax: + 30 2634029998

  •    Mail: info@avancetravel.gr

         

  •   Πρωταγόρα 3, Αγρίνιο,30131

  •    Tel: + 30 2641058700

  •    Fax: + 30 2641058703

  •    Mail: info@avancetravel.gr

         

  • Tηλεφωνικό Κέντρο: + +30 2118008090

© Κατασκευή Ιστοσελίδας DSDC.gr | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ |ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ