ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Η ιδιωτική εκδρομή αυτή σας δίνει την δυνατότητα να γνωρίσετε  μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, με πλούσια πολιτιστική παράδοση και σύγχρονες αναπτυξιακές επιχειρήσεις. Τα Ιωάννινα έχουν πλούτο αξιοθέατων και μουσείων που μπορεί κάποιος να επισκεφτεί. Τα πλέον αξιοσημείωτα αξιοθέατα είναι τα εξής:

 

Το Κάστρο: με τις ακροπόλεις του Ιτς-Καλέ και του Ασλάν πασά, ιστορικά μνημεία, μουσεία, παραδοσιακά σπίτια αξιόλογης αρχιτεκτονικής και γοητευτικά σοκάκια. Η αρχική βυζαντινή οχύρωση δέχθηκε επισκευές και προσθήκες από τους Νορμανδούς (11ος αι.), τους δεσπότες της Ηπείρου (13ος-14ος αι.) και τους Τούρκους.

 

Η Νοτιοανατολική Ακρόπολη του Κάστρου (Ιτς-Καλέ):με εντυπωσιακή κεντρική πύλη ήταν το διοικητικό κέντρο κατά τη Βυζαντινή Περίοδο. Θα δείτε το Φετιχιέ τζαμί (χτισμένο κατά την παράδοση στη θέση βυζαντινού ναού των Ταξιαρχών και ανακαινισμένο από τον Αλή πασά), τους τάφους του Αλή πασά και της πρώτης συζύγου του, Φατιμά, το Βυζαντινό Μουσείο, τα τουρκικά μαγειρεία (όπου λειτουργεί αναψυκτήριο), την πυριτιδαποθήκη, το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων, το θησαυροφυλάκιο (κτίριο της εποχής του Αλή πασά, όπου στεγάζεται η Βυζαντινή Συλλογή Αργυροχοΐας) και τον πύργο του Βοημούνδου, 11ου αι.

Το Αρχαιολογικό: όπου περιλαμβάνει ευρήματα από όλη την Ήπειρο, που χρονολογούνται από την Κατώτερη Παλαιολιθική Εποχή ως τους Υστερορωμαϊκούς Χρόνους. Μεταξύ άλλων, λίθινα εργαλεία Παλαιολιθικής Εποχής, χάλκινα αντικείμενα από το ιερό της Δωδώνης, ευρήματα από το νεκροταφείο της Βίτσας και το Νεκρομαντείο του Αχέροντα, νομίσματα Κλασικής, Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής Περιόδου, ελληνικά και ρωμαϊκά γλυπτά, αρχιτεκτονικά μέλη, επιτύμβιες στήλες και λίθινες επιγραφές με ψηφίσματα Κλασικών και Ελληνιστικών Χρόνων.

 

Σίγουρα θα σας ανταμείψει και μια βόλτα στη λίμνη Παμβώτιδα και φυσικά μια επίσκεψη στο νησί χωρίς όνομα ή αλλιώς το Νησάκι των Ιωαννίνων. Το Νησάκι έχει έκταση 200 στρέμματα, βρίσκεται βορειοδυτικά της λίμνης Παμβώτιδας και είναι ένα από τα δύο συνολικά στην Ελλάδα κατοικημένα νησιά σε λίμνη. Τα δρομολόγια είναι συχνά, περίπου κάθε μισή ώρα και η διαδρομή προς το νησί, αυτά τα 10 λεπτά στο καραβάκι με θέα προς το Κάστρο και το Τζαμί Ασλάν-πασά, ο αέρας της λίμνης και τα πουλιά που πετούν από πάνω είναι σκέτη απόλαυση.

 

Έπειτα από την περιήγηση σας στην πόλη, μπορείτε να περπατήσετε στα όμορφα σοκάκια της πόλης και να απολαύσετε ένα ωραίο παραδοσιακό γεύμα και να ψωνίσετε στα τοπικά μαγαζάκια.

* Όλα τα προγράμματα των ιδιωτικών μας εκδρομών είναι ενδεικτικά και προσαρμόζονται ανάλογα με τις δικές σας επιθυμίες.

**Στην τιμή της ιδιωτικής εκδρομής δεν περιλαμβάνονται οι είσοδοι στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, το γεύμα σας και τα φιλοδωρήματα.
  •   Μεναίχμου 5, Νάυπακτος,30300

  •    Tel: + 30 26340 26250

  •    Fax: + 30 2634029998

  •    Mail: info@avancetravel.gr

         

  •   Πρωταγόρα 3, Αγρίνιο,30131

  •    Tel: + 30 2641058700

  •    Fax: + 30 2641058703

  •    Mail: info@avancetravel.gr

         

  • Tηλεφωνικό Κέντρο: + +30 2118008090

© Κατασκευή Ιστοσελίδας DSDC.gr | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ |ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ